Mitt aller beste tips for gode nettsider

Så du har endelig tatt tak i nettsidene. Tenker at «nå skal jeg legge ut fantastiske nettsider». Men så var det ikke så enkelt allikevel. Først må man finne et domenenavn dersom man ikke har det. Så er det viktig å velge riktig webhotell, SSL oppsett, software man skal bruke og så videre. Her skal jeg dele med dere hva jeg bruker av både leverandører og software. I tillegg til hvordan jeg setter opp mine nettsider med enkle grep. Man må kanskje ha litt is i magen den første gangen man gjør dette, og kanskje ha litt teknisk innsikt, men jeg skal prøve så godt jeg kan og forklare det på enkleste mulige måte. Er du overhodet ikke interessert i hvordan du skal gjøre det selv? Da er det fint jeg kan hjelpe til.

Det første du må finne ut av, er hva domenenavnet skal være, altså www.domenenavn.no. Har du et fra før, supert. Da er det bare å sette i gang. Trenger du et nytt domenenavn, så bør du velge noe som er lett å huske eller i det minste har noe med firmaet ditt å gjøre. Så er det lurt å finne ut hvilken leverandør du skal bruke. Selv bruker jeg ProISP. Disse gutta har vært til stede i mange år, oppdaterer serverparken regelmessig og har fantastisk support. Det er viktig. De har dessuten flere webhotell å velge mellom, enten man har lite, medium eller masse trafikk.

Når domenenavnet er på plass og man har valgt leverandør og webhotell som passer, så må man begynne å tenke på hvordan man skal lage nettsidene. I dag bruker veldig mange et publiseringsverktøy som heter WordPress og det er med god grunn.

Rull til toppen